Herenboeren Aan den Drecht en Herenboeren Groene Hart organiseren de online lezing “Maak een Bijen-vlinderlandschap van jouw ……….” De lezing wordt verzorgd door Annette Piepers van de Groene Cirkel en Cocky Schouten van IVN Nieuwkoop afdeling Vlinders.

Iedereen kent onze kleine vriend de bestuiver (de bij, hommel en zweefvlieg), de vlinder, die zo mooi fladdert van de ene bloem naar de andere, en de vogels met hun gezang. De bijen zijn de bestuivers, vlinders zijn nodig voor de rupsen, die het voedsel zijn voor de jongen van de vogels (insectenjagers van de natuur).
Ieder moment verdwijnen er planten die belangrijk zijn voor de bij en de vlinder.

Hoe maak je een omgeving waar bestuivers en vlinders graag zijn? Je kunt nu nog aanpassingen doen in jouw tuin of op jouw balkon. Annette Piepers en Cocky Schouten vertellen tijdens hun lezing wat er mogelijk is.

Datum: woensdag 7 april
Tijd: 20:00 – 22:00 uur 

Aanmelden kan via ons aanmeldformulier op de contactpagina. Je ontvangt dan 24 uur van tevoren een e-mail met de link naar de meeting (via Zoom) en een uitleg hoe je kunt deelnemen vanaf je computer, tablet of mobiele telefoon.