Hans van Dam en Herenboeren Groene Hart organiseerden deze natuurwandeling. Hans is een kenner en betrokken bij initiatieven in Boskoop waar de flora en fauna een eerlijke kans krijgen.

Om 14.00 was het verzamelen bij MFC (Multifunctioneel Centrum) De Plataan en liepen we richting ons eerste punt: het Zwanenwaterpark. Van daaruit hebben we een mooie wandeling gemaakt naar het Heempad.

Hans vertelde onderweg bevlogen over het ontstaan van de bloemrijke stukken, de verschillende eetbare planten die nu zichtbaar zijn en welke planten je beter vanaf kunt blijven. Er was zoveel te zien dat we de tijd vergaten.

Hans gaf ons een gouden vuistregel mee: pluk nooit langs wegen, paden of in parken waar huisdieren uitgelaten worden en auto verkeer is. Laat voldoende staan zodat de plant kan overleven of zaai de planten in jouw eigen tuin.

Het was een schitterende dag voor de wandeling en na afloop hebben we gezellig nagepraat in MFC De Plataan onder het genot van een kop koffie of thee. Hans gaf ons ook een pakket met informatie mee over de verschillende percelen.

Hans, namens alle deelnemers: dank je wel voor deze onvergetelijke middag.