Wat is er allemaal mogelijk om het teveel van de moestuin niet direct op te hoeven eten of optimaal gebruik te kunnen maken van fruit en groente aanbiedingen?
Er is heel veel mogelijk, zo veel dat we besloten hebben om maar liefst vier verschillende workshops te organiseren om u met een aantal technieken bekend te maken.
Deze cyclus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over conserveren en het leuk vindt om in een groep aan de slag te gaan met de diverse technieken. Deelnemers die alle 4 de workshops hebben gevolgd krijgen een leuke attentie als aandenken.
Fermenteren en drogen
26 september
We gaan iets maken waarop je kunt drogen en er wordt iets gedroogd. Met gedroogde kruiden gaan we op 12 december iets leuks maken dat cadeau gedaan kan worden.
Azijn en olie
24 oktober
Conserveren met azijn en olie, en tassen verpersoonlijken zodat alle potjes makkelijk mee naar huis kunnen.
Jam, konfijten, chutneys
14 november
In deze workshop gaan we alles leren over het conserveren met suiker.
Kruidenmengsels
12 december
Deze workshop staat in het teken van de feestdagen en we gaan van het geconserveerde leuke cadeautjes maken.