Koken met EVI
Op deze pagina vindt u de recepten van onze kookwerkgroep EVI: “Eten Voor Iedereen”. Het doel van de werkgroep is tweeledig:
- om mensen die interesse hebben in Herenboeren te inspireren om zoveel mogelijk gebruik te maken van de seizoensgroenten die in Nederland verbouwd kunnen worden;
- om geïnteresseerden te leren om groenten en fruit die in de lente en zomer van het land afkomen in te maken of te fermenteren, voor consumptie in de herst- en wintermaanden.
De werkgroep realiseert haar doelstelling door het delen van recepten op de website en het organiseren van kookworkshops.
Intuïtieve vegetarische groentesoep
Je hebt nog wat restjes groenten in huis, snuffelt wat rond in je kastjes op zoek naar andere mogelijke ingrediënten en tovert op je gevoel een...
Vegetarische bloemkoolsoep met geroosterde bloemkoolbladeren
Vegetarische bloemkoolsoep Ingrediënten:1 bloemkool3 uien (maakt niet uit wat voor soort, mag ook gemixt)100 gram roomboter50 gram bloem1 pakje (250...
Pesto van boerenkool nerven met aardappelschillen chips
~ Recept pesto van boerenkool nerven ~Ingrediënten:Handvol boerenkool nerven2 teentjes knoflook1 groene spaanse peperhandvol selderie1...
Cranberry compote
Ingrediënten:2x 340 gram cranberry's400 gr. suiker150 ml sinaasappelsaprasp van 2 schoon geboende sinaasappels1 kaneelstokje2 takjes tijm1 vanille...
Boerenkool chips
Ingrediënten: 300 gram boerenkool 1 eetl. olijfolie 2 eetl. Kikoman sojasaus 1 eetl. Sesamzaadjes Zoutvlokken Bereiding Verwarm oven voor op 200...
Gestoofde knolselderij
Ingrediënten:1 knolselderijZoutPeperKlontje boter of ander soort vetPan met deksel(evt. Spaanse peper, in ringetjes...