Koken met EVI
Op deze pagina vindt u de recepten van onze kookwerkgroep EVI: “Eten Voor Iedereen”. Het doel van de werkgroep is tweeledig:
- om mensen die interesse hebben in Herenboeren te inspireren om zoveel mogelijk gebruik te maken van de seizoensgroenten die in Nederland verbouwd kunnen worden;
- om geïnteresseerden te leren om groenten en fruit die in de lente en zomer van het land afkomen in te maken of te fermenteren, voor consumptie in de herst- en wintermaanden.
De werkgroep realiseert haar doelstelling door het delen van recepten op de website en het organiseren van kookworkshops.
Vegetarische bloemkoolsoep met geroosterde bloemkoolbladeren
Vegetarische bloemkoolsoep Ingrediënten:1 bloemkool3 uien (maakt niet uit wat voor soort, mag ook gemixt)100 gram roomboter50 gram bloem1 pakje (250...
Pesto van boerenkool nerven met aardappelschillen chips
~ Recept pesto van boerenkool nerven ~Ingrediënten:Handvol boerenkool nerven2 teentjes knoflook1 groene spaanse peperhandvol selderie1...
Cranberry compote
Ingrediënten:2x 340 gram cranberry's400 gr. suiker150 ml sinaasappelsaprasp van 2 schoon geboende sinaasappels1 kaneelstokje2 takjes tijm1 vanille...
Boerenkool chips
Ingrediënten: 300 gram boerenkool 1 eetl. olijfolie 2 eetl. Kikoman sojasaus 1 eetl. Sesamzaadjes Zoutvlokken Bereiding Verwarm oven voor op 200...
Gestoofde knolselderij
Ingrediënten:1 knolselderijZoutPeperKlontje boter of ander soort vetPan met deksel(evt. Spaanse peper, in ringetjes...